Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangensauce
- 2 Orangen, eine davon filetiert, eine ausgepresst
- 200 g Orangenmarmelade
- 1 Msp. Vanilleextrakt
- 50 g Zucker
Macadamiawaffeln und Fertigstellung
- 120 g Macadamianüsse, geröstet, ungesalzen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 80 g Honig
- 1 Prise Salz
- 2 Eier
- 180 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 200 g Milch
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1434 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gehackter Obstsalat mit Sabayon
30 Min
Birnen im Weißweinsud
35 Min
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25min
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2sa 20 dk
Käsesoufflés mit Salat
55 min
Cremesüppchen mit Kaffeeschaum
45 Min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Safranmousse
2h 15min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2h 10min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30 Min
Carbonara-Nudel-Nester
1 godz.