Urządzenia i Akcesoria
Zitrus-Mousse mit Orangenfilets
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine1 ¾ Blatt
-
Zucker70 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)200 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt kalt200 g
-
Minze abgezupft4 Stängel
-
Basilikum abgezupft5 Stängel
-
Zitrone, unbehandelt Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Orange filetiert1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
30 mg
Białko
5 g
Kalorie
913 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Trifle
4 godz.
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 godz. 30 min
Buttermilch-Lamm vom Grill mit Dattel-Gremolata
6 godz. 25 min
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8 godz. 30 min
Blutorangen-Kardamom-Sorbet
24 godz.
Rinderfilet Strindberg mit Herzogin-Kartoffeln und Brokkoli
2 godz.
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Mediterranes Risotto mit Roastbeef und gebackenen Tomaten
1 godz. 10 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Limoncello-Creme
5 godz.
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Zitronen-Cheesecake-Creme
15 min