Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ¾ Blatt weiße Gelatine
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt, kalt
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Orange, filetiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 913 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiroler Speck-Muffins
40min
Rot gebeizter Lachs mit geschmortem Wintersalat und Orangen-Chutney
24 godz.
Mosaik-Lachs
7 godz. 30 min
Gelbe Gazpacho mit Bacon-Chips
30min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40min
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 Std.
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8h 30min
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45min
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Maracuja-Crème-brûlée
4 Std.
Rosmarin-Zitronen-Sauce
48 Std.
Strawberry-Cheesecake-Parfait
8 godz. 45 min