Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wildgulasch, sehnenfrei
- 200 g Schweinegulasch, sehnenfrei
- 1 Brötchen, altbacken
- Wasser, lauwarm, zum Einweichen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Ei
- 1 TL Senf
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken des Pflaumenkompotts
- ½ TL Pfeffer
- 3 TL Wild-Gewürz
- Öl zum Braten und zum Formen der Frikadellen
- 200 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 20 g Rotwein
- 20 g scharfer Senf
- 50 g Gelierzucker 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 452 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40p
Gefüllte Ente
3h 15min
Matjes mit Radieschensalat
50p
Hackbraten mit Salbei und Oliven
1óra 20p
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 Std.
Matjesstulle mit Kressedip
2 Std. 40 Min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1óra 10p
Kaninchen in Barolosauce
1h 15 min
Lammkeule alla Romana
2h 15min
Himmel und Erde (Himmel un Äd)
1óra 10p
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Leber Berliner Art (Berlin)
50p