
Urządzenia i Akcesoria
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Sos jogurtowo-musztardowy
-
180 g jogurtu greckiego
-
30 - 40 g musztardy francuskiej
-
15 - 20 g miodu płynnego
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Jaglane nuggetsy
-
200 g kaszy jaglanej Melvit
-
wrząca woda ilość do opłukania kaszy
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
2 ½ łyżeczki soli
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
350 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki nasion konopi z otrębami lnianymi, Melvit
-
50 g mąki kukurydzianej Melvit
-
1 jajko rozm. M
-
¼ - ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243.8 kcal /
1020.1 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
3.7 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
1279.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Majonez bez jajek
10 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
1 godz. 5 min
Placki warzywne z botwinką
30 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min