Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de coriandre fraîche, effeuillé
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'amandes décortiquées
- 50 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 600 g d'eau
- 500 g de carottes, en rondelles de 5 mm
- 1 c. à soupe de cumin en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Zaalouk d’aubergine
45 min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min
Carottes marinées à la menthe
25 phút
Chakchouka multicolore
35min
Sardines à la marocaine
25 phút
Salade fattouch
25 phút
Zaalouk de chou-fleur
30min
Taboulé de boulgour aux pistaches et à la grenade
30min
Soupe à la coriandre
50 min
Filets de poisson blanc marinés, sauce chermoula et salade de couscous
1h 45 min
Salade de poivrons confits à la tunisienne
50 min
Salade de poivrons marinés et petits pains marocains
1h 35 phút