Wersje kompatybilne
Curry à la mangue, pommes de terre, chou-fleur et noix de cajou
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 30 g de gingembre frais
- 1 c. à café de pâte de curry rouge
- 100 g de purée de tomates en conserve
- 20 g d'huile d'olive
- 400 g d'eau
- 500 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 300 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 400 g de mangue
- 50 g de noix de cajou
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1485.3 kJ / 224 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 62.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu light - Bowl d'hiver au poulet et à la patate douce
1 Std. 5 Min
Salade de soba, brocoli, mangue, cajous et tofu
25 min
Fried rice au tofu, brocoli, ananas et noix de cajou
45 dk
Biryani aux légumes et aux fruits secs
35 dk
Curry de minibananes aux noix de cajou
1 Std. 5 Min
Dhal de lentilles corail, chou-fleur et patate douce
50 dk
Potée de haricots fumés
30 Min
Curry végétarien
45 dk
Curry de légumes
25 min
Ragoût africain de légumes aux cacahuètes
45 dk
Curry au tofu fumé
40 dk
Dahl de lentilles, brocolis et chou-fleur
45 dk