Wersje kompatybilne
Menu veggie - Bowls aux patates douces et sauce au tahini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 250 g de boulgour
- 600 g de patates douces, coupées en gros cubes
- 1 c. à café bombée de paprika
- 1 filet d'huile d'olive
- 300 g de chou-fleur, en morceaux
- 2 yaourts nature (250 g)
- 2 c. à soupe bombées de tahini (purée de sésame)
- du sel
- du poivre moulu
- 2 portions de pousses d'épinards (2 grosses poignées)
- ½ grenade, égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2301 kJ / 545 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de soba, brocoli, mangue, cajous et tofu
25 Min
Menu veggie - Avocado toasts aux pois chiches et tomates cerise
1 Std.
Salade tiède de lentilles, céleri, carotte et œuf
45min
Bowl de légumes tout vert
50 Min
Wraps de quinoa et sauce coriandre
40min
Légumes au quinoa
50 Min
Buddha bowl aux falafels de lentilles, grenade et légumes variés
24h 45min
Quinoa et brocoli, sauce chèvre-noisettes
40min
Buddha bowl d'automne
1hod. 5min
Salade de potimarron, quinoa rouge et feta
40min
Poke bowl
30 Min
Salade de lentilles, raisin, potimarron et chèvre
45min