
Wersje kompatybilne
Boulettes automnales butternut-châtaigne-champignon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cerneaux de noix
- 150 g de châtaignes cuites et pelées
- 200 g de chair de courge butternut coupée en cubes
- 80 g d'échalotes coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 200 g de champignons de Paris frais coupés en deux
- 40 g d'huile d'olive
- 3 c. à soupe de farine de pois chiche
- ½ c. à café de quatre-épices
- 1 c. à soupe de sirop d'érable
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 62.4 kcal / 259 kJ
- Białko
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.2 g