
Wersje kompatybilne
Menu veggie - Compotée d’aubergines aux câprons et au tofu grillé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en morceaux d'1 cm de côté
- 2 gousses d'ail coupées en deux
- 450 g d'aubergines coupées en dés d’environ 1 cm de côté
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 300 g de tofu ferme coupé en dés
- 10 g de vinaigre balsamique blanc
- 60 g de câprons coupés en deux
- 10 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 191 kcal / 792 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 7 g