
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 c. à soupe d'huile de tournesol
- 30 g de gingembre frais pelé et coupé en dés
- 1 c. à soupe de pâte de curry rouge à ajuster en fonction des goûts (voir "Conseil(s)")
- 2 gousses d'ail pelées et dégermées
- 300 g de coulis de tomates
- 100 g d'eau
- 500 g de chair de potiron pelée et coupée en tranches d'1 cm
- 150 g de pousses d'épinards rincées et essorées
- 260 g de pois chiches en conserve (1 petite boîte), rincés et égouttés
- du sel
- 250 g de yaourt à la grecque
- ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 316 kcal / 1317 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 26 g