Gratin de chou-fleur et œufs durs

Gratin de chou-fleur et œufs durs

4.7 78 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 200 - 300 g de gruyère coupé en morceaux
    200 - 300 g de cheddar, coupé en morceaux
  • 1000 g d'eau
  • 1000 g de bouquets de chou-fleur
  • 4 - 6 œufs
  • 60 - 80 g de farine de blé
  • 60 - 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 600 - 800 g de lait
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ - ¾ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305 kcal / 1273 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 507 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...