Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile d'olive
- 140 g d'oignon, coupé en morceaux
- 500 g d'échine de porc, désossée coupé en morceaux (2 cm)
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4221.3 kJ / 1006.8 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 32.8 g
- Sód
- 574.3 mg
Alternatywne przepisy
Bœuf coco
3 Std. 20 Min
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2h 10 min
Porc au caramel
45 min
Petit salé aux lentilles
1h 35 phút
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10 min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2hod.
Rougail aux chipolatas
50 min
Joues de bœuf au cidre
3 Std. 15 Min
Colombo de porc aux légumes
45 min
Osso-buco cuisson lente
1h 50 min
Sauté de veau carottes, chorizo et petits pois
2h 10 min
Blanquette de dinde
1h 40min