Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g de filet de lieu noir sans peau, coupé en morceaux
- 80 g d'échalotes
- 50 g de beurre, en morceaux
- 60 - 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 c. à café de curry en poudre
- 1000 g de pommes de terre farineuses, coupées en rondelles (0,5 cm)
- 1 c. à café de sel
- 350 - 400 g de lait
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- 30 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1646 kJ / 390 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 449.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes de poisson aux champignons
1 Std. 30 Min
Crumble de poisson
1sa
Gratin de lieu
1h 25min
Gratin de lieu et de poireaux au cheddar
45 Min
Tourte au saumon et champignons sauce crème
3sa
Gratin de poisson
45 Min
Gratin de pâtes au poisson et poireaux
1sa 10 dk
Parmentier de chou-fleur au saumon
1 Std. 15 Min
Hachis parmentier de pomme de terre, courgette, saumon et curry
50 dk
Lasagne au thon
1 Std. 30 Min
Brandade de lieu jaune au comté
40 dk
Parmentier de carotte au poisson
1sa