Parmentier de lieu noir
TM6 TM5

Parmentier de lieu noir

4.5 (121 ocen)

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 800 g de filet de lieu noir sans peau, coupé en morceaux
  • 80 g d'échalotes
  • 50 g de beurre, en morceaux
  • 60 - 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 c. à café de curry en poudre
  • 1000 g de pommes de terre farineuses, coupées en rondelles (0,5 cm)
  • 1 c. à café de sel
  • 350 - 400 g de lait
  • 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
  • 30 g de chapelure

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1646 kJ / 390 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
33.8 g
Tłuszcz
14.2 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Błonnik
3.7 g
Sód
449.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy