Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
bouquet de coriandre fraîche, équeuté
lub 1 bouquet de persil frais, équeuté -
300
g de halloumi, coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
lub 300 g de feta, coupée en morceaux -
12
feuilles de pâte filo (ou phyllo)
lub 12 feuilles de brick - huile neutre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Pizza lahmacun à la turque
1h
Chapati
1h 10min
Yaourt épicé aux pistaches et petits pains plats
13h 20min
Sauce raïta aux fruits
10 Min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Mantì (ravioles turques au bœuf)
45min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 Min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 Min
Brochettes de kefta
55 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 godz. 15 min
Menu à petit prix - Gözleme, crêpes farcies aux herbes
1h 50min
Naans au fromage
2 godz. 25 min