Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
bouquet de coriandre fraîche, équeuté
lub 1 bouquet de persil frais, équeuté -
300
g de halloumi, coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
lub 300 g de feta, coupée en morceaux -
12
feuilles de pâte filo (ou phyllo)
lub 12 feuilles de brick - huile neutre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Cigares feuilletés aux épinards et à la feta
45min
Brochettes de kefta
55min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Manaïches au zaatar
2h
Brochettes kebab sauce aux pêches
25 min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Fatayers aux épinards
1h 40min
Shish barak, ravioli libanais
1h 30min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1h 45min
Fatayer au fromage et menthe
2h
Pizza lahmacun à la turque
1h