Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de fenouil, coupé en morceaux
- 150 g de carottes, coupées en morceaux
- 150 g de poireau, coupé en morceaux
-
20
g de gingembre frais, coupé en morceaux
lub 1 c. à café de gingembre en poudre -
10
g de curcuma frais
lub 1 c. à café de curcuma en poudre - 35 g de beurre
- 200 g de tacaud, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 5 feuilles de brick
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 181.5 kJ / 43.5 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 110.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shish barak, ravioli libanais
1h 30min
Pressé de raie
14u.
Maquereaux marinés à l'orientale, compotée de poivrons
2 Std. 50 Min
Nems de légumes
1h
Nems aux crevettes et à la sauce aigre-douce
1h 15min
Tacos de crevettes
1h
Calamars Assam
30 Min
Burger à la betterave et oignons caramélisés
3 Std. 10 Min
Samoussas aux aubergines et lentilles vertes
1h 5min
Petits pains roulés au zaatar
4sa 30 dk
Samoussas au colin
50 Min
Nems aux crevettes et jambon
1h 5min