Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g de jambon de Parme, coupé en fines tranches (env. 1 mm)
lub 300 g de jambon, coupé en fines tranches (env. 1 mm) - 200 g de parmesan, coupé en morceaux
- 200 g de mozzarella, coupé en morceaux
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 200 g de lardons (env. 5 mm)
- 20 g de concentré de tomate
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 350 g de pâte sèche, type spaghetti
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2264.2 kJ / 541.2 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1644.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taboulé d'orge rose à la pistache
40min
Os en chocolat
1h 45min
Monster-burgers au cheddar
3h 45min
Pommes de terre farcies façon raclette
1 Std. 20 Min
Minipastillas sucrées
1 Std.
Tagliatelle sauce grenade
50min
Barres chocolatées
1 Std. 10 Min
Bouchées aux speculoos
2 Std. 30 Min
Wraps veggies
1 Std.
Struffoli (Italie)
1 Std. 15 Min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1 Std.
Tacos au bœuf, tomates et cheddar
35min