Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften
- 10 garlic cloves
- 150 g shallots
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 1000 g pork belly, skinless, cut into thin slices (0.5 cm)
- 80 g fermented soybean paste
- 20 g fish sauce
- 30 g oyster sauce
- 30 g dark soy sauce
- 20 g light soy sauce
- 30 g brown sugar
- 20 g mushroom seasoning powder
- 30 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 2018 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30min
Tomato-egg soup
20 Min
Buddha's Delight
55 min
Long Bean Rice
1 Std. 10 Min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 Std. 15 Min
Chai Buey
1h 45min
Shiitake mushroom sauce
45min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Jiu Hu Char (Fried Yam Bean with Shredded Cuttlefish)
35min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h