Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g minced meat (pork or chicken)
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp white pepper powder
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 3 garlic cloves
- 2 tsp cooking oil
- 600 g firm tofu (momen tofu), cut in pieces (approx 1.5 cm)
- 2 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp chilli bean paste (eg: Sichuan chilli bean paste)
- ¼ tsp salt
- 1 tsp sesame oil, dark roasted
- 2 sprigs spring onions, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 654 mg
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Tomato-egg soup
20min
Chicken porridge with century egg
30 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45 min
Yam Rice
45 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.