Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g minced meat (pork or chicken)
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp white pepper powder
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 3 garlic cloves
- 2 tsp cooking oil
- 600 g firm tofu (momen tofu), cut in pieces (approx 1.5 cm)
- 2 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp chilli bean paste (eg: Sichuan chilli bean paste)
- ¼ tsp salt
- 1 tsp sesame oil, dark roasted
- 2 sprigs spring onions, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 654 mg
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45min
Yu Sang
1h
Yasai Yaki
25min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30min
Mapo tofu
15min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Taiwanese three cup chicken
20min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Hand Ripped Cabbage
20min