![Yu Sang Yu Sang](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ddecab7-ef8b-46bb-87e9-3d692ed589ad/Derivates/b22c1fbf-725f-4ecc-90dd-870963bdd82f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 2 passion fruits, pulp only, deseeded
- 60 g plum sauce, homemade or store-bought
- 1 tbsp lime juice
- 30 g honey
Salad condiments
- 1 tbsp toasted peanuts
- 200 g crystal ice plant, rinsed
- 200 g carrots, finely shredded
- 200 g Japanese cucumber, peeled, deseeded, finely shredded
- 100 g unripe mango, peeled, pit removed, finely shredded
- 100 g unripe papaya, peeled, deseeded, finely shredded
- 100 g raw salmon, sashimi grade or roasted duck, shredded
- 60 g pomelo segments, separated to sacs
- 60 g red cabbage, finely shredded
- 60 g cornflakes
- 20 g toasted pine nuts, coarsely chopped
- 4 sprigs coriander leaves, chopped
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- 2 key limes, cut in wedges
- 4 kaffir lime leaves, deveined, finely shredded
- 1 tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp white pepper powder
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 629 kJ / 150 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 99 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oil-free honey chicken wings
50min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Mapo tofu
15 min
Taiwanese three cup chicken
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Salted Fish Pork Belly
30min
Mapo Tofu
35min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Sweet and sour pork ribs
40min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 Std. 40 Min
Sesame Crème
10 min