Urządzenia i Akcesoria
Yasai Yaki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
5 portions
Składniki
-
water240 g
-
brinjals cut in pieces (2 cm)100 g
-
mung bean sprouts120 g
-
English cabbage cut in strips70 g
-
siu bak choy trimmed, horizontally halved110 g
-
Japanese soy sauce (shoyu)2 tbsp
-
mirin2 tbsp
-
cold pressed sesame oil2 tbsp
-
toasted sesame oil1 tsp
-
toasted sesame seeds black and white, to garnish1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2 g
Kalorie
418 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Vegetarian Curry in Pumpkin Pot
50 min
Buddha's Delight
55 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Mapo tofu
15 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Teochew Seafood Porridge
45 min