![Sukiyaki Sukiyaki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c6b53d43-852d-4281-8b9a-727c850a6091/Derivates/e1264a65-da8f-420b-9a25-a250f6e25379.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs for dipping
- 1200 g water
- 4 kampung eggs
Soup stock
- 500 g water
- 30 g dried kelp (kombu), rinsed
- 30 g bonito flakes
- 100 g Japanese soy sauce (shoyu)
- 100 g mirin
- 100 g Japanese rice wine (sake)
- 30 - 40 g sugar
To assemble
- 200 g long chinese cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 300 g silken tofu (1 box), cut in slices (1 cm)
- 5 fresh shiitake mushrooms, scored (see tips)
- ½ sprig leek, diagonally sliced
- 60 g carrot, cut in slices
- 60 g yellow onions, cut in halves, thinly sliced
-
300
g beef slices (ribeye or beef chuck)
lub 300 g pork slices (shoulder loin or belly) - 200 g udon, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 973 kJ / 233 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 855 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Collagen Soup Broth
8h 25min
Mock Fin Soup
35min
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10min
Mapo tofu
15min
Yasai Yaki
25min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Mapo Tofu
35min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Chicken Porridge With Century Egg
30min