Urządzenia i Akcesoria
Soy Braised Whole Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
chicken whole (1kg-1.2kg)1
-
dark soy sauce200 g
-
light soy sauce150 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)50 g
-
garlic cloves skin removed, smashed lightly5
-
shallots skin removed, smashed lightly80 g
-
spring onion3 stalks
-
ginger, fresh20 g
-
lump sugar20 g
-
Chinese five spice powder½ tsp
-
water1000 g
-
hard-boiled eggs4
-
bean curd, firm cut half2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2205.2 mg
Białko
51.1 g
Kalorie
2344.8 kJ /
560.4 kcal
Tłuszcz
35.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Masak Lemak Cili Api
20min.
Dried Chilli Mee Hoon Kueh
1hod. 30min.
Sambal Belacan
5min.
Char Kway Teow
25min.
Hainanese Chicken Rice
4hod. 5min.
Oil Free Braised Chicken Wings
50min.
ABC Soup
1hod. 10min.
Old Cucumber Soup
Žádné hodnocení
Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)
1hod.
Lotus Root Peanut Pork Rib Soup
1hod. 20min.
Stir-fry Baby Bak Choy
10min.