![Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1091d1cda9010538b154255debc921fa/Derivates/9ffdef699c31336bd715ad32acb264af9ce0ddcd.jpg)
Wersje kompatybilne
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 - 2000 g kampung chicken (1 whole kampung chicken)
- 1 tbsp rice wine
- 1 tbsp salt, plus ¼ tsp for sauce
- 40 g fresh ginger, cut in slices
- 1500 g water
- 20 g garlic cloves, plus 2-3 cloves extra, smashed for steaming
- 20 g shallots
- 20 g cooking oil
- 70 g fresh chives, chopped
- 30 g spring onions, chopped
- 10 g fresh coriander, chopped
- 45 g light soy sauce
- 1 tsp toasted sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1821 mg
Alternatywne przepisy
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30min
Green Chillies With Pork Belly
25min
Sweet and sour pork ribs
40min
Ginger sesame oil chicken
25min
Salted Fish Pork Belly
30min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 Std. 40 Min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min