![Fried Chives Pockets Fried Chives Pockets](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5c6380865f81392b78e43964ac01da2/Derivates/712c16dd7e4835fdf3bbe273b8028407df0ce31f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g plain flour
- 120 - 130 g water
- 10 g cooking oil
- ¼ tsp salt
Chive fillings
- 2 eggs
- 15 g cooking oil
- 20 g dried shrimp, small size, rinsed, toasted
- 300 g Chinese chives, cut in small pieces, approx. 0.5 cm
- 30 g sesame oil, untoasted
- 10 g oyster sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 pinch Chinese five spice powder
- 1 tsp salt
Assembly
- cooking oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1123 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 512 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Chocolate Cake with Ganache
1h 35min
Olive Vegetable Rice
1 Std. 5 Min
Pink Moon Milk
10 Min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30min
Gochujang seafood risotto
1 Std.
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1 Std.
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 Min
Sous-Vide Beef Cheeks, Mashed Potatoes and Spinach
12h 45min
Soy Milk and Steamed Buns
1 Std. 30 Min
Prosciutto and Mushroom Pizza
2hod. 45min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30min