Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g plain flour
- 120 - 130 g water
- 10 g cooking oil
- ¼ tsp salt
Chive fillings
- 2 eggs
- 15 g cooking oil
- 20 g dried shrimp, small size, rinsed, toasted
- 300 g Chinese chives, cut in small pieces, approx. 0.5 cm
- 30 g sesame oil, untoasted
- 10 g oyster sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 pinch Chinese five spice powder
- 1 tsp salt
Assembly
- cooking oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1123 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 512 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 godz. 10 min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Mushroom Beef Balls
50 min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35 min
Steamed Siew Mai
5h
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Crispy Ikan Bilis
40 min