![Steamed Pork Belly in Lotus Leaf Steamed Pork Belly in Lotus Leaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4e4b0944-3855-4950-bf19-b4f3ae4c549a/Derivates/6cdd874b-4a61-4acf-837a-5496f7682c1f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
lub ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Salted Vegetables Duck Soup
2h 5min
Rice Wine Chicken
30 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Pork Belly In Shrimp Paste
55min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15min