Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
lub ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min.
Tomato-egg soup
20min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Rice Wine Chicken
30min
Yam Rice
45min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min