Klopsiki z ciecierzycy i szynki
TM5 TM6

Klopsiki z ciecierzycy i szynki

4.5 (176 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 70 g mąki pszennej
  • 1 jajko, rozm. L
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g szynki gotowanej, pokrojonej na kawałki
  • olej rzepakowy, ilość do smażenia
  • marchewka, pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania (opcjonalnie)
  • czerwona papryka, pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania (opcjonalnie)
  • ogórek, pokrojony w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
255 kJ / 61 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy