Klopsiki z ciecierzycy i szynki

Klopsiki z ciecierzycy i szynki

4.5 188 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 sztuk

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 70 g mąki pszennej
  • 1 jajko rozm. L
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
  • olej rzepakowy ilość do smażenia
  • marchewka (opcjonalnie) pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
  • czerwona papryka (opcjonalnie) pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
  • ogórek (opcjonalnie) pokrojony w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 61 kcal / 255 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...