Urządzenia i Akcesoria
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
450 g wody
-
20 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. arborio
-
60 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
100 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej
-
1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
649 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min
Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)
45 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20 min
Kleik z kaszą jaglaną, bananem i mlekiem
25 min
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci)
35 min
Mus jabłkowy z marchewką
15 min
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35 min