
Urządzenia i Akcesoria
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku½ - 1
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody450 g
-
ryżu białego, krótkoziarnistego np. arborio20 g
-
jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki60 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej100 g
-
liść laurowy, suszony (opcjonalnie)1
-
kminu rzymskiego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
155 kcal /
649 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska