Urządzenia i Akcesoria
Pęczotto z dynią i kurkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
250 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia dyni
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
oliwa z oliwek do skropienia dyni
-
1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście, drobno pokrojonego
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia dyni
-
400 g dyni, mrożonej, uprzednio rozmrożonej400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
996 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1649.5 kJ /
394 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
58.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z dynią i serem
50 min