Urządzenia i Akcesoria
Sos karmelowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
400 g
Składniki
-
250 g brązowego cukru250 g cukru
-
200 - 280 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
1 g
Kalorie
2136 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1 godz. 40 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Karmelowe toffi
2 godz.
Kawowy sos karmelowy
45 min