![Krem pistacjowo-czekoladowy Krem pistacjowo-czekoladowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0AEC9C6C-D741-4BAB-AB11-07F3DD6B7EAE/Derivates/00a0e0dd-863a-4e6e-84c1-2a53eae34478.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cukru
-
100
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki, świeżych
lub 100 g orzechów pistacjowych, prażonych, siekanych, niesolonych - 100 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 622.5 kJ / 148.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem kokosowo-czekoladowy
15min
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Korma z wołowiny
3 Std. 10 Min
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3 Std. 30 Min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Klasyczne brownie
50 Min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Baskijski sernik pistacjowy
9u.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72h
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min