Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cukru
-
100
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki, świeżych
lub 100 g orzechów pistacjowych, prażonych, siekanych, niesolonych - 100 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 622.5 kJ / 148.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15min
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2h
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Baklava
3 Std. 10 Min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 Std. 40 Min
Ganache pistacjowy
5h 30min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem z pistacjami
20 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2h 15 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3h 20min