
Urządzenia i Akcesoria
Kawowy sos karmelowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 słoik
Składniki
-
250 g cukru
-
100 g espresso, zaparzonego ostudzonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1603 kcal /
6711 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
64 g
Węglowodany
254 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
39 g
Sód
61 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Karmelowe toffi
2 godz.
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Polewa toffi
25 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min