Urządzenia i Akcesoria
Kawowy sos karmelowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 słoik
Składniki
-
250 g cukru
-
100 g kawy, zaparzonej, mocnej, ostudzonej100 g espresso, zaparzonego ostudzonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
61 mg
Białko
3 g
Kalorie
6711 kJ /
1603 kcal
Tłuszcz
64 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
39 g
Węglowodany
254 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karmelowe toffi
2 godz.
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min