Urządzenia i Akcesoria
Czarne bułki do burgerów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
240 g mleka
-
20 g cukru
-
2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
460 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek
-
1 łyżeczka soli
-
ziarna sezamu, czarnego do posypania bułek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
277.6 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1206.4 kJ /
288.1 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
45.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki do hamburgerów
3 godz.
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min