
Urządzenia i Akcesoria
Czarne bułki do burgerów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
240 g mleka
-
20 g cukru
-
2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (łącznie 8 g, patrz wskazówka)
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
460 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka w tym 1 roztrzepane, do posmarowania bułek
-
1 łyżeczka soli
-
ziarna sezamu, czarnego do posypania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
288.1 kcal /
1206.4 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
277.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułki do hamburgerów
3 godz.
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 godz. 35 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 godz. 35 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min