
Urządzenia i Akcesoria
Mazurek cytrynowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
-
cukru130 g
-
migdałów, blanszowanych40 g
-
mąki pszennej180 g
-
masła w tym 100 g zimnego i 60 g miękkiego, pokrojonego na kawałki160 g
-
żółtka2
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu1 łyżka
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki5 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego130 g
-
jajka3
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki50 g
-
mini bezy do dekoracji (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
263.3 kcal /
1101.8 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
25 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mrożony sernik mojito
24 godz. 30 min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min