Sos béarnaise
TM6

Sos béarnaise

4.8 (40 ocen)

Składniki

  • 4 - 5 gałązek estragonu, świeżego, tylko liście, łodyżki zachować
  • 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 80 g białego octu winnego
  • 180 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 4 żółtka
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
2594.7 kJ / 619.7 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
1.7 g
Tłuszcz
65 g
Tłuszcz nasycony
34.7 g
Błonnik
0.5 g
Sód
424 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy