Sos béarnaise

Sos béarnaise

4.8 43 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g

Składniki

  • 4 - 5 gałązek estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
  • 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 80 g białego octu winnego
  • 180 g masła pokrojonego na kawałki
  • 4 żółtka
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 619.7 kcal / 2594.7 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 1.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 34.7 g
Sód 424 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...