
Urządzenia i Akcesoria
Sos béarnaise
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g
Składniki
-
estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować4 - 5 gałązek
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
białego octu winnego80 g
-
masła pokrojonego na kawałki180 g
-
żółtka4
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
619.7 kcal /
2594.7 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
65 g
Węglowodany
1.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
34.7 g
Sód
424 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos berneński
15 min
Sos soubise
30 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Beszamel – 1100 ml
15 min
Sos choron
20 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min