Urządzenia i Akcesoria
Sos béarnaise
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g
Składniki
-
4 - 5 gałązek estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
80 g białego octu winnego
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
424 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
2594.7 kJ /
619.7 kcal
Tłuszcz
65 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
34.7 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos choron
20 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35 min
Kuskus z kurczakiem, jagnięciną i pikantnymi kiełbaskami
1 godz. 10 min
Sos berneński
15 min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10 min
Sos soubise
30 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Sos holenderski
15 min