Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 gałązki estragonu, świeżego, tylko liście, łodyżki zachować
-
2 - 3
gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować
lub 2 - 3 gałązki trybuli, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować - 50 g pomidora, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 80 g białego octu winnego
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 987.4 kJ / 235.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 166.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos soubise
30 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Sos berneński
15min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2h
Sos Mojo Amarillo
45 Min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10min
Paprykowy sos holenderski
15min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 Min
Sos béarnaise
20 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Sos cytrynowy
20 min