Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 gałązki estragonu, świeżego, tylko liście, łodyżki zachować
-
2 - 3
gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować
lub 2 - 3 gałązki trybuli, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować - 50 g pomidora, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 80 g białego octu winnego
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 987.4 kJ / 235.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 166.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos serowy roquefort
20 Min
Paprykowy sos holenderski
15 Min
Sos serowy Mornay
10 Min
Sos BBQ
30min
Sos béarnaise
20 Min
Sos Mojo Amarillo
45min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Sos soubise
30min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Sos holenderski – 500 ml
15 Min
Sos śmietanowo-porowy
30min
Sos berneński
15 Min