Urządzenia i Akcesoria
Sos choron
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
2 - 3 gałązki estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
-
2 - 3 gałązki trybuli, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, łodyżki zachować
-
50 g pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
80 g białego octu winnego
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
166.9 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
987.4 kJ /
235.6 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Sos béarnaise
20 min
Sos berneński
15 min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 min
Sos soubise
30 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min