Sos choron

Sos choron

4.7 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji

Składniki

  • estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
    2 - 3 gałązki
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, łodyżki zachować
    2 - 3 gałązki
    2 - 3 gałązki trybuli, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować
  • pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • białego octu winnego
    80 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    180 g
  • żółtka
    4
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • koncentratu pomidorowego
    1 - 2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 235.6 kcal / 987.4 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 1.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 166.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...