
Urządzenia i Akcesoria
Sos choron
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować2 - 3 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, łodyżki zachować2 - 3 gałązki
-
pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
białego octu winnego80 g
-
masła pokrojonego na kawałki180 g
-
żółtka4
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
koncentratu pomidorowego1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
235.6 kcal /
987.4 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
24.4 g
Węglowodany
1.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
166.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska