Urządzenia i Akcesoria
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
4 jajka rozm. M, w temp. pokojowej
-
150 g zielonych szparagów bez twardych końcówek (dł. maks. 14 cm)
-
2 ząbki czosnku rozgniecione
-
woda do napełnienia miski
-
1 płaską łyżeczkę witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
oliwa z oliwek do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
81 mg
Białko
7 g
Kalorie
550 kJ /
132 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOUS-VIDE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 min
Omułki w białym winie
35 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min