
Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski – 250 ml
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
250 g
Składniki
-
wody10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
masła pokrojonego na kawałki175 g
-
żółtka4
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
722.4 kcal /
3024 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
76 g
Węglowodany
2.4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
40.8 g
Sód
188 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Sos maltański
10 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Omułki w białym winie
35 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Sos berneński
15 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Sos holenderski
15 min