Sos berneński
TM6 TM5

Sos berneński

4.6 (11 ocen)

Składniki

  • 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 gałązka estragonu, świeżego, tylko liście
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 4 żółtka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
7666 kJ / 1833 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
192 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy