Urządzenia i Akcesoria
Sos berneński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 gałązka estragonu, świeżego tylko liście
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżka białego octu winnego
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
261.6 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
885.3 kJ /
211.6 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Sos cytrynowy
20 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Sos béarnaise
20 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Sos beszamelowy
15 min
Sos holenderski
15 min