![Sos berneński Sos berneński](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5803344B-E8E4-4A5F-83EC-B5F6B1A5B237/Derivates/ee5f3de8-4c95-4f6a-92b8-2e3ff2df3315.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 gałązka estragonu, świeżego, tylko liście
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżka białego octu winnego
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 885.3 kJ / 211.6 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 261.6 mg
Alternatywne przepisy
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 Min
Sos béarnaise
20 Min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Sos holenderski – 250 ml
15min
Sos maltański
10 Min
Sos z czerwonego wina
40 Min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 Min
Sos holenderski – 500 ml
15min
Sos cytrynowy
20 Min
Sos beszamelowy
15min
Sos holenderski
15min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min