
Urządzenia i Akcesoria
Sushi z pieczarkami portobello
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk
Składniki
-
pieczarki portobello, świeże3
-
oliwa z oliwek ilość do posmarowania pieczarek
-
sosu sojowego tamari plus 1½ łyżeczki do polania pieczarek80 g
-
octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy20 g
-
cukru1 ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
ryżu brązowego250 g
-
wody1400 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem pokrojona na 3 cm kawałki1
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, 1 pokrojona na kawałki + 1 pokrojona wzdłuż na 8 pasków2
-
octu ryżowego20 g
-
ziaren sezamu, czarnego prażonego2 łyżki
-
wodorosty nori4
-
majonezu japońskiego (kewpie, patrz wskazówka)4 łyżeczki
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem przekrojone wzdłuż na pół4
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
37 kcal /
156 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 godz. 30 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Ryż do sushi
1 godz.
Warzywa w tempurze
1 godz.
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 godz. 20 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Makaron domowy z krewetkami i czerwonym pesto
1 godz.