Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
350
g wina Marsala, wytrawnego
lub 350 g wina Porto - 30 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 300 g wody
- 3 goździki
- 30 g cukru (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 filiżankę
- Kalorie
- 420 kJ / 100 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grzane wino
15min
Pomarańczowy likier jajeczny
20min
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10min
Zimowy poncz
20min
Likier jabłkowo-cynamonowy
20min
Czekoladowy grog z pomarańczą
10min
Pieprzówka
505h 45min
Mleczny likier z whisky
20min
Nalewka kawowa
337h 45min
Likier jajeczny
15min
Napój wzmacniający odporność
5 min
Napój imbirowy
10min