
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w cieście cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
białego octu winnego1 łyżeczka
-
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry (2 szt., ok. 150 g każdy)300 g
-
wody60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
białego wina20 g
-
cukru25 g
-
mąki pszennej20 g
-
jajko, rozmiar L1
-
olej ilość do smażenia
-
cytryna pokrojona w plastry, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
312 kcal /
1304 kJ
Białko
35.9 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min