
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w cieście cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka białego octu winnego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (2 szt., ok. 150 g każdy)
-
60 g wody
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g białego wina
-
25 g cukru
-
20 g mąki pszennej
-
1 jajko, rozmiar L
-
olej ilość do smażenia
-
cytryna pokrojona w plastry, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
312 kcal /
1304 kJ
Białko
35.9 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
0.9 g