Łosoś z kapustą w cieście francuskim

Łosoś z kapustą w cieście francuskim

4.7 246 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 600 - 700 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na kawałki (ok. 10 x 15 cm)
  • 400 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 60 g oleju
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 200 g wody
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
  • 1 jajko roztrzepane

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 793.4 kcal / 3321.7 kJ
Białko 43.4 g
Tłuszcz 56.3 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 662.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...