
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 - 700 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na kawałki (ok. 10 x 15 cm)
-
400 g pieczarek przekrojonych na pół
-
60 g oleju
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
200 g wody
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
-
1 jajko roztrzepane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
793.4 kcal /
3321.7 kJ
Białko
43.4 g
Tłuszcz
56.3 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
662.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś w galarecie
3h 50min
Łosoś à la Wellington
1h 20min
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Świąteczny wieniec bezowy
3h 30min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1h 25min
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1h
Kulebiak z rybą i warzywami
2h
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2h 10min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Jajka faszerowane awokado
40min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1h 30min