Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de foie de porc, en cubes
- 1 oignon, en morceaux
- 200 g d'échine de porc, désossée, en cubes
- 6 brins de persil frais
- 1 feuille de laurier frais, coupée en trois
- 100 g de veau, en cubes
- 100 g de gorge de porc
- 1 feuille de laurier
- 1 œuf
- 2 c. à soupe d'armagnac
- 1 c. à café de quatre-épices
-
50
g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
lub 50 g de noisettes décortiquées - sel
- poivre moulu
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 400 gramme
- Kalorie
- 5531 kJ / 1322 kcal
- Białko
- 132 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 77 g
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Terrine de poissons aux légumes
6h 30min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Pâté en croûte
7u. 45min
Terrine de foies de volaille au porto
5 godz. 50 min
Rillettes de lapin
12h
Pâté de campagne
48j
Terrine de campagne
4h 30 min
Rillettes de porc et de canard
7 Std.
Pâté en croûte (Espagne)
6 Std. 15 Min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Sauce gribiche
15min