Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 140 g de raisins secs
- 100 g de rhum
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 8799 kJ / 2105 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 206 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la réglisse
3 godz. 45 min
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Glace amarena
3 godz. 15 min
Pâté périgourdin
48 Std.
Glace caramel au beurre salé
12h
Glace à la vanille
12h
Glace à la menthe
3h 20min
Glace chocolat-cannelle
12h
Crème glacée à la mandarine et sa compotée
12h 30min
Pâté de lapin
2u. 35min
Glace au café
12h
Glace menthe-chocolat
12h