Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 150 g de beurre demi-sel, ramolli et coupé en morceaux
- 250 g de foies de volaille
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil)
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de cognac
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées, hachées grossièrement au couteau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Pâté de lapin
2h 35 min
Rillettes de porc tradition
12hod.
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Terrine de canard
24h
Moutarde indienne
15min
Rillettes de poulet
6 godz.
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30 min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Pâté de campagne au foie gras
48h
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50min