Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 150 g de beurre demi-sel, ramolli et coupé en morceaux
- 250 g de foies de volaille
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil)
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de cognac
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées, hachées grossièrement au couteau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Terrine bressane
24 Std.
Sauce à l'oseille
25min
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30min
Rillettes de poulet
6h
Délice de foies au riesling
2h 50min
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Bisque de homard au paprika
1h 20min
Coulis de tomates
35min
Sauce gribiche
15min