Rieslingspasteten

Rieslingspasteten

4.4 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 Stück

Składniki

Teig
  • Mehl
    500 g
  • Salz
    ½ TL
  • Butter in Stücken
    300 g
  • Wasser
    80 g
Füllung
  • durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Stücken
    100 g
  • Schweinefleisch, mager, sehnenfrei in Stücken
    150 g
  • Rinderhackfleisch
    300 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Petersilie abgezupft
    2 Stängel
  • Knoblauchzehen
    2
  • Möhre in Stücken
    50 g
  • Ei
    1
  • Weißwein, trocken (z. B. Riesling)
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Paniermehl
    60 g
Fertigstellung
  • Eigelb zum Bestreichen
    4
  • Sahne
    3 EL
  • Rindfleischbrühe, flüssig
    200 g
  • Weißwein, trocken (z. B. Riesling)
    130 g
  • Blattgelatine zerbrochen
    6 Stück
  • Pfeffer
    2 Prisen

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 20 g
Kalorie 2640 kJ / 631 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...