Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pinsateig
- 350 g Pizzamehl Type 00
- 75 g Reismehl (siehe Tipp)
- 25 g Sojamehl
- 5 g frische Hefe
- 10 g Olivenöl
- 365 g Wasser
- 10 g Salz
Belag und Fertigstellung
- 2 Kugeln Mozzarella (à 125 g), in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 ½ TL Pizzagewürz
- ¼ TL Zucker
- Öl zum Einfetten
- Mehl zum Bearbeiten
- 100 g Salami, in Stücken
- 150 g Schinken, gekocht, in Stücken
- 50 g Champignons, in Scheiben
- 1 Zwiebel, in halben Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2065 kJ / 493 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurzelbrot mit Nüssen und Frühlingskräutern
15h
Mediterrane Fladenbrote
1h 45min
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Baby-Füßchen
1h 20min
Ciabatta
8h 30min
Baguettes d' Épi
17h
Italienische Ciabattas
4h 30min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 Std.
Pinsa mit Rhabarber und Ziegenkäse
48 Std.
Wein-Senf-Dressing (Vorratsgröße)
40min
Dinkel-Seelen
9 godz.
Pinsa mit Mozzarella und Oliven
52h