Orzotto alla mediterranea (vegan)

Orzotto alla mediterranea (vegan)

3.8 81 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di scalogno a pezzi
    70 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di orzo perlato sciaquato e scolato
    250 g
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di acqua calda
    750 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe bianco macinato
    2 pizzichi
  • di timo secco (opcjonalnie)
    ¾ cucchiaino
  • di pinoli sgusciati
    40 g
  • di zucchine a rondelle (5 mm)
    400 g
  • di pomodori secchi sott'olio a striscioline (5 mm)
    50 g
  • di burro di mandorle
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 517 kcal / 2159 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...