Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gratin
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g ground almonds
- 30 g breadcrumbs
Mushrooms
- 2 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 50 g extra virgin olive oil
- 500 g fresh wild mushrooms, sliced
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Potato Purée
- 600 g floury potatoes, peeled, cut in small pieces (2 cm)
- 300 g whole milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- 30 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 10.01 g
- Węglowodany
- 22.46 g
- Tłuszcz
- 19.37 g
- Błonnik
- 3.84 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff
30 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 Std.
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Pea and Courgette Tarts
1h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min