Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gratin
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g ground almonds
- 30 g breadcrumbs
Mushrooms
- 2 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 50 g extra virgin olive oil
- 500 g fresh wild mushrooms, sliced
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Potato Purée
- 600 g floury potatoes, peeled, cut in small pieces (2 cm)
- 300 g whole milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- 30 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 10.01 g
- Węglowodany
- 22.46 g
- Tłuszcz
- 19.37 g
- Błonnik
- 3.84 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff
30 min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 min
Vegetable Tart
1h 15 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2j 15 menit
Root Vegetable Gratin
1h
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Chickpea Stew with Vegetables
50 min
Mushroom stroganoff
20min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15 min