Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g wholemeal bread, torn in pieces
- 50 g walnut halves
- 30 g cashew nuts
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 100 g red lentils, rinsed
- 500 g water
- 1 garlic clove
- 100 g onions, quartered
- 150 g chestnut mushrooms, halved
- 50 g sunflower seeds
- ½ tsp dried parsley
- ¼ tsp dried thyme
- 1 Tbsp linseeds, ground, mixed with 3 Tbsp water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 15 g Worcestershire sauce
- mixed salad leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1477 kJ / 354 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chickpea Pancakes
20 min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Lentil Moussaka
3h 30min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min