Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g wholemeal bread, torn in pieces
- 50 g walnut halves
- 30 g cashew nuts
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 100 g red lentils, rinsed
- 500 g water
- 1 garlic clove
- 100 g onions, quartered
- 150 g chestnut mushrooms, halved
- 50 g sunflower seeds
- 15 g Worcestershire sauce
- 1 Tbsp linseeds, ground, mixed with 3 Tbsp water
- ½ tsp dried parsley
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried thyme
- mixed salad leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1477 kJ / 354 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1h 30min
Kale Meat(less) Balls
30 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Vegetable Stroganoff
30 Min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Chickpea Pancakes
20 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min